IK Grand

FØR KAMPEN: Grand Bodø - Klepp

 Image

 

It`s hope in a hanging snore..

Det var i alle fall noe en vis mann fra Orkla en gang sa når Rosenborg stod over ei bra utfordring i Champions League. 

Vi kan vel slå fast at vi står over en brukbar utfordring selv med å berge plassen vår i Toppserien, men det er fortsatt mulig! 

På søndag tar vi i mot Klepp og her får du mulighet til å se norges nest beste lag bli satt på plass av noen meget tente jenter i Grand-drakt! Og det beste, det er gratis inngang og i tillegg til en spennende fotballkamp tilbyr vi også gratis wienerbrød til alle!
 


Før kampen

Det er ikke tvil om at etter vårt sårt etterlengtet poeng mot Avaldsnes har de to siste kampene vært en aldri så liten nedtur for vår del. Først tapte vi på hjemmebane mot Vålerenga, en kamp hvor vi føler prestasjonene våre fortjente mye mer enn 0 poeng, men i siste kamp borte mot Sandviken så gikk vi på en skikkelig smell og tapte meget fortjent 4-1 borte mot Sandviken. 

Det som fortsatt gir oss håp om et comeback uten like er at Lyn, som ligger på plassene over oss, de sliter også med å få flere poeng i banken, men luken opp for vår del er 8 poeng så det haster med å få poeng nå!

Dere kan i alle fall være trygg på at vi har ikke gitt opp, i nest siste kamp i årets sesong møter vi Lyn hjemme og vi skal jobbe som pokker for at det blir spenning hele veien ut!

Til kampen mot Klepp kan Jan Tore velge spillere fra en nesten skadefri tropp. Andrea er dessverre ute med en skade i et kne etter forrige kamp og er helt utelukket, mens Robyn må testes på trening i dag, men det ser lovende ut. Cecilie Noreng er tilbake fra kyssesyken, men er utelukket fra å starte kampen, men kan kanskje være med i troppen. 

Klepp

Når vi skal skrive om vår motstander på søndag er det på sin plass og først gratulere Lillestrøm med et suverent seriemesterskap i 2018! I tillegg er det svært gledelig at de i går sikret seg et meget godt utgangspunkt for returkampen i Champions League. 

 

Vår motstander har hatt en veldig bra sesong de også i årets sesong. Laget ligger før denne runden på 2. plass og kjemper en hard kamp med Sandviken og Arna-Bjørnar først og fremst om de edle metallene bak LSK. 

Før kampene denne runden har laget ei luke på henholdsvis 3 poeng ned til Sandviken og 5 poeng ned til Arna-Bjørnar. 

 

Laget har fulgt opp fjorårets sesong hvor de endte på 4. plass, nå ser det ut som de skal ta ytterlige steg og krone sesongen med medalje og ta videre steg for å etablere seg som topplag i Norge og i tillegg er laget klart for semifinale i NM. 

Ta med at J19 er klar for kvartfinale i NM, de har flere spillere med på aldersbestemt landslag og U-23. Vi ser også at naboklubbene som Viking og litt lenger unna, Bryne jobber godt på spillerutvikling på jentesiden slik at det ligger gode forutsetninger for at Klepp skal klare å etablere og kanskje på sikt være en enda større utfordrer om seriegull. 

Fakta før kamp

Som nesten alltid i årets Toppserie møter vi et lag hvor vi har en klart underleget statistikk mot. Lagene har møttes 13 ganger og hele 11 ganger har det blitt seier til laget i grønt. 

 

De siste oppgjørene har endt slik:

2018: Klepp - Grand Bodø 6-0

2017: Grand Bodø - Klepp 1-4

2017: Klepp - Grand Bodø 4-2


Siste kamper for lagene:
Avaldsnes - Grand Bodø 3-3

Grand Bodø - Vålerenga 1-2

Sandviken - Grand Bodø 4-1

Kolbotn - Klepp 1-3(NM)

Klepp - Sandviken 1-1

Vålerenga - Klepp 1-1

Vi står med 1-0-7 og 5-19 i målforskjell på hjemmebane, mens Klepp står med 5-1-2 og en målforskjell på 8-6. 

Kjære Bodø og omegn! Nå håper vi at du støtter opp! Vi trenger et tilbud om Toppseriespill i Bodø og slik det ser ut nå blir det nordligste laget i Toppserien 2019 Trondheims-Ørn! Vi trenger all støtte vi kan få og det vise du med å komme på kamp på søndag! 

PS! Til denne kampen har vi dratt i gang et prosjekt som heter "Kronekampen". Her kan du som privatperson eller bedriftseier gå inn å støtte vårt arbeid! Se mer på denne linken: https://bit.ly/2CU6Sfd 

Image